Milliyet – Suşide Peru Füzyonu
Nişantaşı’nın yeni mekanlarından Naomi Sushi Bar’ın menüsü suşinin normal halini aşan ve Peru soslarıyla zenginleştirildiği bir füzyon mutfağından izler taşıyor
Nişantaşı’nın en canlı caddelerinden biri olan Mim Kemal Öke bu defa Japon mutfağına dayanan bir mekana ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz aylarda açılan, “We Love Sushi” mottosuyla yola çıkan Naomi Sushi Bar misafirlerine yepyeni bir suşi deneyimi vâdediyor. Kısa sürede mahallenin suşicisi haline gelen Naomi’nin şefi Peru mutfağı ile Uzakdoğu mutfağını harmanlayarak ortaya füzyon tatlar çıkarıyor. Naomi’nin deniz ürünleri ağırlıklı menüsü, suşinin normal halini aşan ve kendi soslarıyla zenginleştirilmiş bir füzyon mutfağından izler taşıyor.
Mutfağı ve barındaki iddialı yenilikleriyle dikkat çeken Naomi’nin başında genç girişimci Ece Demirbulak var. Dört yıl boyunca İstanbul’da bir Japon restoranında işletme müdürlüğü yapan Demirbulak, devamında rotasını Paris’e çeviriyor ve 80 şubeli Leon de Bruxelles’in mutfağında deniz mahsulleri üzerine mutfak şefi yardımcılığı yapıyor. Türkiye’ye döner dönmez ise eski ekibiyle bir araya gelip tüm deneyimlerini harmanlayarak mahallenin suşi barını açıyor.
Naomi’nin suşi bar olmasının ayırt edici özelliği şefin omakase yapması. Yani tıpkı sevdiğiniz tatları bir barmene söyleyip sizin için hazırlayacağı kokteyli merakla beklemeniz gibi. Perulu şef Giovanni Martinez’e sevdiğiniz suşi tatlarını söylüyorsunuz, o da yaratıcılığını konuşturarak menü dışında füzyon bir lezzet sunuyor. Uzakdoğu’yla Peru mutfağını karıştıran Martinez’in füzyon yemeklerinden bazıları da menüde sabit lezzetler arasında yer alıyor. Levrek, ahtapot, karides, kalamar ve seviçe sosla servis edilen Ceviche Mix en çok tercih edilenlerden.
Ece Demirbulak mekanının en önemli özelliğini tüm malzemelerin günlük alınması olarak tanımlıyor; “Mutfağımızda her şey günlük alınır, asla dondurulmuş ürün kullanmayız. Tüm ürünlerimiz çiftlikten değil, denizden gelir” diyor.
İştah açan kokteyller
Siparişinizi vermeden önce Naomi Bar’ın Uzakdoğu tatlarından oluşan, iştah açan sake’li ve wasabi’li kokteyllerini deneyebilirsiniz. Başlangıçta Spicy Shrimp Tempura en çok tercih edilenlerden. Deniz mahsullerindeki çeşitliliği Peru tatlarıyla desteklenen menüde Volcano Roll ve Giovanni Roll gibi lezzetler ön plana çıkıyor. Şef Martinez’in adını taşıyan Giovanni Roll, ıspanak ve deniz tarağıyla çevrili karidesle dikkatleri üzerine çekiyor.
Suşilerin yanı sıra göz dolduran servisiyle sunulan teppenyaki, kalkan tartar, trüf soslu sake carpaccio gibi farklı lezzetler de menünün parlayan yıldızlarından. Suşiyle arası iyi olmayanlar için Naomi’de noodle, tavuk ve et çeşitleri de bulunuyor. Ece Demirbulak ise suşi yemeyi tercih etmeyenlere mutlaka Crispy Roll’u tatmalarını öneriyor. Karides tempura, avokado, somon, salatalık üzeri karides cipsinden oluşan Crispy Roll’u yiyenler suşi yolculuğunda ilk adımlarını atmış oluyorlar.
Naomi Sushi Bar mahallenin veganlarını da unutmuyor. Menüde havuç, pancar, ıspanak, kuşkonmaz, kırmızı biber ve kinoadan oluşan Vegan Roll da yer alıyor.
http://www.milliyet.com.tr/suside-peru-fuzyonu/pazar/haberdetay/19.02.2017/2398781/default.htm